![تاریخچه ادکلن, ادکلن گرم](/images/no_image.png)
را راهنمایی میکنند. بهطورمعمول رنگ شیشه عطرهای گرم به رنگ صورتی، قرمز و نارنجی است ولی عطرهای سرد بطریهای خاکستری، آبی و سرمهای دارند. در ماههای گرم سال از عطرهای خنک و در ماههای سرد سال از عطرهای گرم استفاده کنید.▪ عطر را از بطری ببویید:اگر شما هنگام خرید عطر در آن را باز میکنید و آن را بو میکنید باید بگوییم که این روش نادرستی برای انتخاب عطر مورد علاقهتان است چون با این روش شما «پیشرایحه» عطر را امتحان میکنید، در حالی که مهمترین قسمت بوی یک عطر «میانرایحه» آن است که پس از چند دقیقه در هوا پخش میشود. میان رایحه تا چند ساعت پس از استعمال عطر دوام میآورد و مشخصه اصلی عطر است. عطر یک «رایحه پایانی» هم دارد و پس از چند ساعت بوی خشک و چرم مانندی که اجزای سنگین و پردوام عطر مانند رزین، کهربا، نعناع هندی و روغن چرب صندل و مواد جنگلی است، از عطر باقی میماند که تا چند روز هم نبض گردن) باعث متصاعد شدن رایحه عطر شده و کلا خوشایند است اما پزشکان توصیه میکنند به گردنتان عطر نزنید چرا که این کار، احتمال بیماریهای پوستی را در این ناحیه افزایش میدهد. تاریخچه عطر و ادکلن جهانکلمه عطر از کلمه لاتین "پِر" به معنای "از میان" و "فوموس" به معنای دود میآید. فرانسویها، بوی خوشی را که در هوا پخش میشد، "عطر" نامیدند.نخستین شکل عطر، بخور بود که نخستین بار در حدود 4000 سال پیشدر بینالنهرین کشف شد. در آن هنگام، در مناسک مذهبی، صمغها و چوبهای مختلفی سوزانده میشد. هم چنین چوبها و صمغهای خوشبو را در آب و روغن میخیساندند و بدن خود را با آن ماساژ میدادند. هنگام مومیایی مردگان نیز از این عطرها استفاده میشد.بنا به هیروگلیفهای کشف شده، عطر در زندگی مصریان نقش مهمی بازی میکرد.عطرها در حدود سال 1900 به این گروهها تقسیم بندی شدند: تک گل: با عطر یک گل خاص؛ چند گل: ترکیب ها رتبه سوم عطرها را دارند که متشکل از 6-14 درصد اسانس می باشد. بوی ملایمی دارند و چندین بار در روز باید از آن استفاده کرد.ادوکلن (Eau de Cologne) : ادکلنها رتبه چهارم عطرها را دارند که متشکل از 1-5 درصد اسانس می باشد و ماندگاری کمتری دارند. منابع عطرسازی متفاوت می باشد که با تفاوت همین منابع ، رایحه های متفاوت برای سلایق و شرایط متفاوت بوجود می آید که مهمترین آن عبارتند از : منابع گیاهی ، منابع حیوانی و منابع مصنوعی که به اختصار توضیحاتی می دهیم. -در دنیای مُد، عطر و اودکلن هم مثل رخت و لباس و کفش و کلاه و ... سال به سال، نو میشود اما هر عطری برای هر سن وهرموقعیتی مناسب نیست. ۲- از عطرهایی مانند بولگاری، اسکادا و ایریا که رایحه سنگینی دارند، ترجیحا در محافل رسمی استفاده کنید. همیشه بهتر است که در مکانهای رسمی از رایحههای تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده کنید. ۳-در ساخت عطرهای تلخ اسانس لیموترش اگر با تقطیر بدست آید، در شیرینی پزی و اگر با استخراج بدست آید، در نوشابه سازی کاربرد خواهد داشت.برخی اجزای اصلی اسانس هایی که با استخراج یا تقطیر بدست می آیند عبارتند از: هــمان طـور کـه درصد (غلظت) ترکیبات معطر (اروماتیک) کاهش می یابد، شـدت و طول عـمـر عطر نیز کاهش می یابد. تـرکیـب آب و الـکل بعنوان حلال مواد معطر بکار میرود. در عمل گرمای بدن سبب میگردد تـا حـلال بـسرعت تـبـخیر شده و عـطر بـروی پـوست بـاقـی بـماند تا بتدریج طی چندین ساعت تبخیر گرددما مجبوریم از همان معیار چشایی برای شناسایی نوع بوی عطر استفاده کنیم: “شیرین”، “تلخ”، “ترش”. چند ردهبندی دیگر مانند انواع را\nیحهی گلها یا میوهها یا حتی بوی چوب درختان و شکلات و توتون نیز وجود دارد ولی این سه نوع رایحه به اضافهی “سرد” و “گرم” سادهترین معیارهای ما برای شناسایی عطرها هستند. علاوه بر صفات “تند” و “ملایم” شاید
![تاریخچه ادکلن, ادکلن گرم](https://expressimg.com/images/2014/11/24/images81e01c6.jpg)
[ سه شنبه 29 ارديبهشت 1394 ] [ 15:26 ] [ Murtaza]